Дейности

04 Юни2024

Как се създават приятелства

Посланиците на Европейския парламент към Първо СУ „Свети Седмочисленици“ гостуваха на младежите в Дневния център за социални грижи в Търговище. Домакините и техните ръководители се бяха постарали събитието да се превърне не просто в стандартно посещение, а в тържество. Повод за това беше Денят на детето – 1 юни.

В синхрон с празника, събитието премина с много игри и изненади. Пъстрата палитра от дейности включваше игри с топка и балони с късмети, томбола с атрактивни награди, рисунка на асфалт, емоционална снимка в рамка, и др. Забавленията продължиха близо два часа, като акцентът беше създаването на социални контакти и дори приятелства между учениците от Първа гимназия и младежите от Центъра за социални грижи.

Срещата е част от инициативата на младшите посланици на ЕП  „Солидарност между поколенията“, включваща редовни срещи с потребителите на Центъра за социални грижи, който се намира точно срещу училището. По време на първото си посещение посланиците разговаряха с възрастните хора за предстоящите избори за национален и Европейски парламент.

   

 

Back to Top