Постижения

31 Май2024

Много добро представяне на учениците в състезанието по БДП

Второ място спечелиха учениците от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в областното състезание по безопасност на движението „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“. Мероприятието се организира от ОД МВР – Търговище и РУО – Търговище.

Първият тест за познанията на учениците се проведе в Първо ОУ „Христо Ботев“. Той включваше 25 въпроса по темата за безопасността на движението по пътищата, отличителни полицейски знаци, правни категории в наказателния процес и други.

 Следващите два кръга на състезанието се проведоха в Спортна зала „Иван Ангелов”. Първото практическо предизвикателство изпита възможностите на учениците да маневрират между конуси с велосипед, а след това трябваше да пренесат бутилка между две маси – също докато карат колело.

След това учениците участваха в игра, където трябваше правилно и максимално бързо да облекат полицейска и пожарникарска униформа.

Във всички дисциплини представителите на Първо СУ се представиха отлично и в крайното класиране отстъпиха само на ОУ „Христо Ботев“. Трети се наредиха от ОУ „Любен Каравелов“ – Попово.

  

Back to Top