Дейности

06 Март2018

Ученици от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ се включиха в празничното шествие за Трети март

Ученици и учители от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ се включиха в проявите по случай Националния празник на Република България. Те присъстваха на ритуала по издигане на националния флаг и знамената на Европейския съюз и Общината, който се състоя на площад „Свобода“.

Членовете на клуб „Млади възрожденци“ с ръководител Радослав Димитров участваха и в празничното шествие, което по традиция премина от централния площад до паметника на българо-руската дружба. Учениците положиха цветя пред монумента, в знак на почит към загиналите за Освобождението.

„Ако днес можем да се наречем свободни, това не би било възможно без поколения български просветители, революционери и национални герои. Без Раковски и Караджата, без Ботев и Левски, без будителите и възрожденците, без строителите на съвременна България. А бъдещето зависи от нас - учителите. Каквото посеем, това ще пожънем.“, каза Димитров.

В празничния ден 140 балона с цветовете на българския трибагреник полетяха високо в небето над Търговище, с посланието да ценим и отстояваме свободата си. Честванията по случай 3 март приключиха с празнична заря.

Обедно меню

Back to Top