Дейности

13 Май2024

Изпратихме абитуриентите от випуск 2024

В пъстър празник се превърна изпращането на абитуриентите в Първо СУ „Свети седмочисленици“. Последният звънец огласи двора на училището за зрелостниците от випуск 2024 и с много овации ученици, родители и учители ги изпратиха по бяла пътека, изпъстрена с цветя, по пътя към сбъдването на мечтите им.

Мажоретният състав и музикалната формация внесоха допълнителен колорит в тържеството с изпълненията си. Училищната рок група Sweet N' Sour, част от която е и абитуриентката Алев Молкоч поздрави всички с песента на Blondie "One way or another".

Официалната част започна с предаване на знамето на училището - знаменосците, които завършват, предават флага на единадесетокласници, а те поемат отговорността да го пазят чист и неопетнен.

След това директорът на училището Мария Манева поднесе поздрава си към абитуриентите. „Завършвате едно училище с вековни традиции, с високачествено образование и сте готови за велики дела“ – каза директорът. Манева пожела още на учениците да осъществяват целите си и да стъпват смело в бъдещето. „Такова нещо като малки крачки напред няма. Важното е да не спирате“ – каза още тя и изрази увереност, че ще стигнат далеч.

По традиция на изпращането на абитуриентите Димитър Помаков връчва и наградата за най-достоен следовник на Светите Седмочисленици. Тя се дава на изявен, нравствено и образователно, абитуриент и е на името на сина на учредителя й - Николай Димитров. Тази година тя се връчва за дванадесети път и носител е Иван Йорданов от 12. А клас. Ученикът прие с благодарност наградата и поздрави учителите и съучениците си. След това прочете есето си „Намерете Х“. В него той говори за неизвестните и предизвикателствата в живота.

Последва шествието на абитуриентите, с което празникът завърши.

   

    

Back to Top