Дейности

09 Май2024

Завърши първата спартакиада

В продължение на няколко дни Първо СУ „Свети Седмочисленици“ стана арена на спортни битки, каквито училището не помни. Учениците от девети клас организираха отборна надпревара между класовете, която нарекоха „Спартакиада“. Те се съревноваваха в пет спорта – лека атлетика, баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса, а днес, 8 май, директорът на училището Мария Манева награди победителите.

Идеята за състезанието между паралелките беше на Виктор Цветанов и Бирол Сеидов от 9. А клас. Върху тях падна и основната тежест по организацията. Момчетата се справиха много добре като написаха покана към съучениците си, след това направиха и списъци с желаещите да участват. Оказа се, че повече от 60 ученици (от 104) са подали заявки за участие в различните спортове. Под ръководството на учителя си по физическо възпитание Иван Колев, те направиха и регламент за точкуване в различните състезания. Реши се и отборите да са смесени (момчета и момичета). Победителят в дадено състезание получаваше три точки, този на второ място – две, а на трето и четвърто по една. След всички състезания натрупаният актив от точки определи и победителите. Само в леката атлетика имаше различие, защото състезанието беше в две дисциплини – спринт и щафетно бягане.

Така със сбор от 12 точки шампион стана 9.А клас. След тях второто място с по 8,5 точки си разделиха 9. Б и 9. В, а трети със 7,5 точки останаха от 9. Г.

Имаше и индивидуални отличия за онези, които участваха във всички дисциплини. Грамоти за „спартанци“ взеха Невена Сашова от 9. В и Иван Събев от 9. Б клас.

Състезанието предизвика много емоции. Да подкрепят учениците по време на различните съревнования дойдоха класните им ръководители, както и други учители.

   

Back to Top