Постижения

27 Март2024

Сребърни медали за Първо СУ в зоновото първенство по волейбол

Волейболистите на Първо СУ “Свети Седмочисленици” (11-12 клас) спечелиха второто място на зоновото първенство, което се проведе в Русе. Успеха момчетата постигнаха след две напрегнати срещи и доказаха, че са сред най-добрите в българския Североизток.

Жребият отреди в първата среща тимът от Търговище да се изправи срещу ПГСС „Хан Аспарух” - Исперих (първенец на област Разград). Мачът не започна много добре за нашите волейболисти и те изпуснаха първия гейм 19:25. В следващия успяха да се мобилизират и да направят тактически подобрения в играта. В средата поведоха в резултата и тази част завърши 25:20 в полза на Първо СУ.

Така се стигна до тайбрек, в който можеше да се случи всичко. Момчетата на Първа не дадоха инициативата на противника и приключиха с победа от 15:11 и излязоха победител от групата.

В другата група се състоя дунавското дерби между отборите на Езиковата гимназия в Силистра и Английската гимназия в Русе. Силистренци надделяха и излязоха в големия финал срещу нашите представители.

Момчетата от Първо СУ дадоха максимума от себе си, бориха се за всяка точка, но победата им се измъкна на косъм. И двата гейма приключиха с две точки разлика в полза на противника и волейболистите на Първа гимназия се окичиха със сребърните медали.

 

Back to Top