Дейности

22 Март2024

Пореден жест на доброта направиха ученици от Първа гимназия

За доброто няма конкретен ден и час. Максимата потвърждават ученици от Първо СУ, които продължават да пръскат светлина сред хората.

Много са кампаниите, които организират възпитаниците на Светите Седмочисленици, а поредният жест към нуждаещ се човек децата направиха съвсем наскоро. Вече повече от година ученици от различни випуски се включват в кампанията „Заедно да помогнем на Давид”.

Момчето е от Омуртаг и живее в крайна бедност. За него се грижи дядо му, а доходите му не стигат за покриване на сметките. Родителите на ученик от втори клас решили да помогнат на нуждаещо се дете, като му подарят компютър. Те се свързали с учителите и така узнали за Давид Стоянов.

Преди ден ученички от 9.Б клас занесли техниката на момчето и предизвикали неописуемата радост. „Щастливи сме, че учениците от 9.Б и 2.Б клас продължават да се интересуват от състоянието на момчето и винаги са готови да му подадат ръка” – каза класният ръководител на деветокласниците Даниела Стойкова. Колегата й Йонка Стойчева, която ръководи 2.Б допълни: „Нека бъдем здрави и добри Човеци!”.

Това е поредният жест, който учениците правят към Давид. През 2022 г. от 12.б клас се включиха в благотворителната акция. Те направиха и издадоха Коледен вестник и средствата от продажбата му дариха на момчето в нужда.

Тогава се включиха и възпитаниците на Йонка Стойчева с продажба на собственоръчно изработени коледни картички. Средства дариха и учениците на Даниела Стойкова. Сумата която събраха беше около 300 лв. и така зарадваха малкия Давид за празниците.

Back to Top