Дейности

22 Март2024

Четвъртокласници усвояват умението да тъкат килими

 

Ученици от 4.В клас се потопиха в света на старите занаяти в музея. Посещението им имаше за цел да се запознаят с изкуството на тъкачеството.

Наученото ще използват в предстоящата им открита практика ,,Завещано от дядо, наречено от баба", която подготвят класния им ръководител Надка Милева и колегата и от целодневната форма Хава Дурльова.

Под ръководството на уредника Маргарита Зидарова, учениците се потопиха в процеса на тъкачеството, като сами изработваха килими на станове. След няколко часа усилен труд и преданост, децата завършиха своите проекти и с гордост гледаха на изработените от тях красиви килимчета.

„Това изключително преживяване не само им позволи да се запознаят с традициите и техниките на тъкачеството, но и ги вдъхнови да оценят и запазят наследството на предците си.” – сподели класният им ръководител Надка Милева. – „Наученото в музея ще бъде ценно обогатяващо допълнение към тяхното образование и опит, като им предостави нови перспективи за разбиране на културното богатство на нашата страна” – допълни тя.

  

Back to Top