Постижения

01 Март2024

Ученици от Първо СУ разработват приложение

Приложение на ученици от Първо СУ се класира за национален кръг на олимпиада по информационни технологии. Белис Алиосманова и Стефан Петров, единадесетокласници от профил „Математически“, разработват специално приложение, с което се явяват в различните етапи на състезанието.

На 1 март бе областният кръг и двамата блестящо защитиха проекта си „Cool School“, който попада в категория „Разпределени приложения”. Те разработват продукта си от месеци и непрестанно го усъвършенстват.

 В първия кръг на олимпиадата младежите запознаха  с проекта си всички випуски на профил „Математически“ в училището, директорите и учителите по информатика и ИТ. Възползваха се от съветите и направиха подобрения.

Ръководството на училището подкрепя и насърчава учениците, които много задълбочено развиват уменията си по програмиране и интегрират умело съвременните технологии.

Предстои националната комисия на олимпиадата по ИТ да направи селекция и да допусне до финален кръг най-добрите проекти. Пожелаваме успех на Белис и Стефан!

 

Back to Top