Постижения

06 Декември2023

Награди за учениците на Първо СУ „Свети Седмочисленици“

На 6 декември 2023 ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ получиха медали и грамоти за успешното си представяне в Международна дистанционна ученическа Олимпиада „Кингс“ през учебната 2022/2023. Връчи им ги директорът на училището Петранка Ангелова. По различните предмети и формати на олимпиадата се отличиха следните ученици: 

Гергана Захариева от  7. В клас – сребърен медал по английски език от Кралската лига на олимпиадата и сертификат от Международното квалификационно първенство. Гергана бе класирана на 25 място в страната и получи право на участие в международния формат на Олимпиадата по английски език.

Константин Колев от 6. А клас - сребърен медал по английски език от Кралската лига на олимпиадата.

Берил Неджми от 6 Г - златен медал по български език от Кралската лига на олимпиадата и сертификат от Международното квалификационно  първенство по математика, класирана на 20 място в страната и с право на участие в международния формат на Олимпиадата по математика.

Мелек Мехмедова от 6. Б - сребърен медал по български език от Кралската лига на олимпиадата.

Сесилия Йорданова от 6. Г- сребърен медал по английски език от Кралската лига.

Учениците са възпитаници на преподавателите Елена Радева, Мария Атанасова, Свилена Димитрова и Валентина Иванова.

Тържествените отличия бяха връчени на учениците от Г

Г-жа Петранка Ангелова, директор на Първо СУ „Свети Седмочисленици“, връчи тържествено на ученици медали и грамоти от Олимпиади Кингс за успешното си представяне през учебната 2022 и 2023

Back to Top