Постижения

27 Ноември2023

Седем ученици постигнаха ниво Бронз в „Международната награда на херцога на Единбург“

За пореден път „Международната награда на херцога на Единбург“ отличи възпитаници на Първо СУ „Св. Седмочисленици“.

На официална церемония в аулата на СУ „Св. Климент Охридски“  дипломати от Великобритания и Украйна, както и Радослава Георгиева, изпълнителен директор на фондация "Международна награда на херцога на Единбург - България" наградиха над сто младежи, постигнали бронзово ниво на програмата. Седем от тях са възпитаници на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ – Търговище.

Своите значки и сертификати за ниво Бронз получиха единадесетокласниците Адем Саидов, Елис Алиева, Ивайла Чавдарова, Мелда Юмерова, Мелиса Хасан, Мервин Ъшък и Саня Бутрева.

Основен фокус на събитието бяха постиженията на младежите, които в рамките на участието си в програмата положиха целенасочени усилия за своето личностно развитие, поставиха си цели в различни направления и предизвикаха себе си, за да разберат на какво са способни.

„С церемонията по награждаване на младежите, постигнали ниво Бронз, отпразнувахме всички научени уроци, с които тези млади хора ще посрещнат следващите предизвикателни и невероятни ситуации, които светът е подготвил за тях. И когато дойде този момент, именно те ще бъдат тези, които ще задават нови ценности и примери за подражание“ – каза Петранка Ангелова, директор на Първо СУ.

На церемонията присъстваха още: представители на почетния тръст на Наградата и Кристина Де Бройн от УНИЦЕФ – България

Като водещата лидерска програма за личностни постижения Международната награда на херцога на Единбург работи в училища и организации в повече от 130 държави по целия свят. Ученици и студенти на възраст 14-24 години участват в нея на три нива: Бронз, Сребро и Злато. Участниците във всяко ниво си поставят амбициозни цели в направленията доброволчество, физическа активност и умения, а в края участват в приключенско пътуване. Програмата предизвиква младите хора да развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип. С помощта на опитен възрастен, в ролята на техен наставник, те постигат целите си, откривайки своята страст и място в света.

  

Back to Top