Дейности

19 Ноември2023

И в дъжд и във вятър, пак на театър!

Съботната вечер се превърна във вълнуващо приключение за младшите посланици на Европейския парламент от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ - Търговище. Младежите се включиха в инициативите по повод Европейската нощ на театрите, като откриха изложба с театрални плакати на доцент Стоян Дечев и посетиха премиерното представление на режисьора Любомир Колаксъзов „Зелената котка“.

Пиесата изследва света на младите хора от малкия провинциален град – с цялата му безнадеждност и обреченост. Това са деца между 15 и 19 години – едновременно жестоки и невинни, които не просто разбират, че мечтите им са илюзия, а които вече нямат илюзии. И това са проблемите на съвременния ни свят – отчуждението, агресията, безработицата и липсата на хоризонт. Свят, в който възрастните установяват, че им е трудно да се справят с отговорността, а на децата им се налага да пораснат бързо.

Вълнуващият сюжет и брилянтната игра на актьорите провокираха мисли и създадоха атмосфера на свързаност между младите хора и изкуството.

Theatres Night - Нощ на театрите  

AmbassadorSchools

  

Back to Top