Постижения

10 Ноември2023

Отлично представяне на Първо СУ в общинския шампионат по футбол

Футболистите на Първо СУ “Свети Седмочисленици” се представиха отлично на общинското първенство по футбол. След шампионската титла на отбора 5-7 клас и по-големите постигнаха призови места.

Тимът 8-10 клас се класира на трето място след напрегнат двубой в малкия финал. Отборът на Първа започна много добре срещу Второ СУ и за кратко време отбеляза две попадения. При резултат от 2:0 нашите момчета сякаш се отпуснаха и допуснаха противника да изравни резултата. До края на редовното време гол нямаше и се наложи победителят да бъде излъчен с дузпи. Тогава на вратата се отличи Бирол Сеидов, който не допусна попадение във вратата на Първа гимназия. Така крайния резултат остана 3:0 в полза на Първо СУ.

По-големите (11-12 клас) преминаха груповата фаза без особени затруднения. Те сразиха последователно отборите на Професионалната гимназия по земеделие с 5:0 и Професионалната техническа гимназия с 11:2. Във финала срещнаха връстниците си от Професионалната гимназия по икономическа информатика. В тази среща допуснаха ранен гол. До края на мача положиха усилия да изравнят резултата, но те не се увенчаха с успех. Така със загуба от 0:1 учениците на Първа гимназия трябваше да се задоволят с второто място.

Back to Top