Постижения

26 Септември2023

Още медали за ученици от Първо СУ

Поредните отличия пристигнаха в Първо СУ „Свети Седмочисленици” и заблестяха, окичени на ученичките, които ги спечелиха. Преди време четири момичета обраха призовите места в конкурса „Българската душа на святата земя”, който се проведе в Израел.

 

Гран При в своята възрастова група спечели Росица Димитрова от 12 клас. Тя впечатли журито на конкурса с рисунка, посветена на Освобождението на България и единението на нацията. Заради идеята и изпълнението тя събра максималния брой точки.

Второ място е за Мелда-Наз Зекериева от 9 клас. Тя изпрати рисунка на Паисий с негов цитат и ясното послание, че е гордост да се наричаш българин.

Десетокласничката Теодора Мирославова спечели трето място с рисунка на Светите братя Кирил и Методий.

Международният фестивал „Българска душа на святата земя“ се провежда за осма поредна година и в него взеха участие, представители от 16 държави. Събитието цели да съхрани културното наследство на България и Израел. Чрез дейностите се предоставя възможност за обмен на културни традиции и обичаи между двата приятелски народа, а това е начинът за обединяване на българите по света и съхраняване на българските корени.

Организатор е Арт Салон „Сели“ съвместно с общество „Димчо Дебелянов“, както и с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина и любезното съдействие на фондация „Незабравимата България“. Събитето е под егидата на Цвика Брот – кмет на гр. Бат Ям, Израел.

   

Back to Top