Дейности

15 Септември2023

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров: Първо СУ е моето училище!

С веселия си глас, училищният звънец оповести началото на новата учебна година и в Първо СУ „Свети Седмочисленици”. То приюти в двора си стотици развълнувани учители, ученици и родители, както и много гости, които уважиха събитието.

Сред специалните гости беше и кметът общината д-р Дарин Димитров. Той потвърди информацията, че училището е сред одобрените за ремонт и обновление. „Благодарение на добрия проект, който са изготвили от ръководството на училището, то е класирано на първо място по плана за възстановяване и ще бъде изцяло реновирано” – съобщи д-р Димитров. Той уточни, че в момента екипът му в местната администрация работи по обществената поръчка и, когато всички процедури преминат, ще започне ремонтът.

Кметът се обърна към учениците с призива да трупат знания, защото те са вечни, а материалните неща са преходни. „Първо СУ ви дава много възможности. Цялото ми семейство е учило и завършило Първо СУ. Това е моето училище! Надявам се да бъде и вашето. Бъдете живи и здрави и се учете!” – завърши словото си д-р Димитров.

Директорът Петранка Ангелова също поздрави учениците като им препоръча да бъдат фокусирани върху силните си страни. „Вървете смело към осъществяването на мечтите си. Това, което си представяте всеки ден, това, което градите всеки час с мислите и действията си, е вашето бъдеще! Вслушвайте се в сърцата си, но и в съветите, които ви дават вашите родители и ние – вашите учители” – пожела им тя.

Сред гостите на събитието беше и заместник областният управител Петя Кирилова. Тя също сподели, че Първо СУ е нейното училище и каза, че гимназията е много специална. „Това училище ражда успешни хора” – заяви Петя Кирилова и пожела много здраве и успехи на всички.

Маргарита Гаджовска поднесе поздравленията си от името на Регионалното управление на образованието. В словото си тя също подчерта, че Първо СУ е нейното училище и пожела на учениците, след време да казват с гордост, че Първо СУ е тяхното училище.

Празникът завърши с традиционното преминаване под венеца, а най-малките ученици влязоха за първи път в класните си стаи.   

  

Back to Top